Formentera en Es Vedra

Formentera

Als we redelijkerwijs vertrekken rond de klok van 11.30 vanuit de haven van Ibiza, brengt deze klassieke trip je in eerste instantie naar het mooie eiland/paradijs Es Palmador, gescheiden van Formentera door alleen maar een schitterende onderwater zandbank van enkele honderden meters. Gooi het anker uit enkele meters voor de kust en spring in het schitterende en verfrissende blauwe water. Zwem naar de kant, maak plezier met wat leuke attributen of blijf gewoon lekker liggen en werk je bruine kleurtje lekker bij. Als je er klaar voor bent, nemen we je mee naar Ses Illetes, waar je lekker kan lunchen bij één van de betere restaurants. Of je nu kiest voor Juan y Andrea of voor Beso Beach, genieten zal je. Beide restaurants hebben een pick-up service en komen je van de boot ophalen en terugbrengen. Na de lunch vaar je verder om Formentera en kun je stoppen op de plek waar jij nog even lekker wilt zwemmen. Nog even een drankje doen bij Beso Beach of een glas champagne bij Cap d’es Falco met op de achtergrond een schitterende zonsondergang voordat je na een perfecte dag terug vaart naar de haven.

Ses Illetes
Dit mooie, witte zandstrand strekt zich uit langs turquoise wateren en heeft een aantal top restaurants waar je met name heerlijke visgerechten kunt krijgen. De beschermde posidonia velden maken het ook zeker de moeite waard om even lekker te gaan snorkelen. Maar ook even het water op met een waterfiets of kajak is vaak al erg leuk. Het noordelijke gedeelte bevat een naaktstrand, voor diegene die geen streepjes op het perfect gebruinde lijf willen hebben. Door de schoonheid van dit strand is de aantrekkingskracht op bekende en gefortuneerde mensen groot. Je ziet hier dan ook veelal de mooiste boten liggen met doorgaans bekende eigenaren.

Es Vedra

Volgens de mythe is het rotsige of Es Vedra het meest magnetische punt op aarde, waardoor er allerlei mysterieuze verhalen de ronde doen. Van zeemeerminnen godinnen en zelfs een uitvalsbasis voor ufo’s, alles is al eens genoemd. Of het ook waar is? Er bestaat in ieder geval geen twijfel over het feit dat dit een magische plek is. geen boottrip op Ibiza is eigenlijk compleet zonder dichtbij Es Vedra te komen, zodat je de indrukwekkende lijnen van dichtbij kunt aanschouwen.