Shima Kaes interview + photo shoot GRAZIA

Dutch celebrity Shima Kaes was on the cover of GRAZIA magazine and gave a complete interview including a photo shoot. We assisted her in this proces and arranged all appointments. Find the interview below. (Dutch only)

Vriendschap

“Doordat ik van jongs af aan veel heb gereisd, zijn er heel veel mooie zieltjes geweest die mijn pad hebben gekruist.

Ik heb lieve en fijne mensen mogen ontmoeten en met iedereen heb ik een speciale band. De meesten wonen abroad, maar afstand is geen issue. Ik zeg altijd: je mag in je handen wrijven als je één goede vriendschap hebt, door dik en dun, waarbij het woord afgunst niet bestaat en de liefde centraal staat. Ik heb het geluk dat ik een paar van zulke zieltjes in mijn leven heb. Daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik moet ook toegeven dat ik het afgelopen jaar van twee heel serieuze vriendschappen, tenminste dat dácht ik, afscheid heb genomen. Tijdens mij relatie met Johnny merkte ik hoe opportunistisch mensen zijn. Hoe ze proberen er een slaatje uit te slaan. Dat verwacht je niet van mensen die zich voordoen als beste vrienden, maar ondertussen het liefst je ondergang willen zien. Achteraf bleek ook dat ze er alles aan hebben gedaan om dat ook waar te maken. Dat was een heel pijnlijke ervaring. Misschien ben ik wel heel erg naïef, en wilde ik het gewoon niet inzien. Maar de ugly truth is dat je zelfs voor mensen die dicht bij je staan op je hoede moet blijven. Wat ik wel geloof, is dat mensen op je pad komen voor een reden. Iedereen is een messenger, alleen is de één een blessing en de andere een hele wijze les. Nou, ik heb mijn lesje het afgelopen jaar wel geleerd. Maar ik zie het absoluut niet als een verlies, eerder als opgeruimd.”

Dromen
“Ik kijk niet in de toekomst, maar leef heel erg in het hier en nu. Ik ben geen dreamer, meer een doener. Dromen doe ik wel in mijn slaap.

Maar ik fantaseer er de laatste jaren wel over om een gezinnetje te stichten en een kopietje van mezelf te zien rondrennen. Ik heb heel lang niet zeker geweten of ik wel kinderen wilde. Iedereen in mijn omgeving zei: wacht maar tot je dertig bent. En inderdaad, heel cliché, maar ineens voel je die klok tikken.

Dus daar sta ik absoluut voor open. Ik ben een levenslustig en ambitieus persoon. Ik ben mijn hele leven al freelancer in verschillende branches geweest. Je moet mij niet op een kantoor zetten, dan krijg ik het benauwd. Ik moet blijven bewegen, dat vind ik fijn. Toen ik in Londen woonde, deed ik de marketing van een fashion label van een vriendin. Sinds twee jaar run ik samen met mijn nichtje een zorginstelling voor mensen met verslavingen en psychische problemen. Wij bieden programma’s om ze uit de dagelijkse routine te halen, zoals yoga, meditatie en praatgroepen. Daarnaast werkt ik voor IBIZA Xperience. Op 12 en 13 maart is de IBIZA Xperience Fair in Eindhoven, dan halen we een stukje Ibiza naar Nederland. Het eiland heef zoveel meer te bieden dan de party scene, drukke stranden en commercie. Mijn grootste drive haal ik momenteel uit Drop4Drop. Een non-profit organisatie van Simon Konecki, de man van Adele, die zich inzet om schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden te leveren. Je moet je voorstellen dat nog steeds 750 miljoen mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Ik ben drie jaar lang fundraiser geweest en sinds kort Europees ambassadrice. Dit jaar alleen hebben we 300 nieuwe projecten waarbij we meer dan een kwart miljoen mensen aan schoon drinkwater helpen. Zelf vertrek ik binnenkort naar India om daar twee projecten bij te wonen. Als je al die blije gezichten ziet na het aanleggen van  een waterput in een dorp, daar haal ik een kracht uit waar ik maanden op kan teren. Het voelt echt als een roeping en wordt met het verstrijken van de jaren ook steeds sterker. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om van de wereld een betere plek te maken. You have not lived today until you have done something for someone who can never repay you. Zo voel ik het echt.”

Roots
Mijn moeder is Perzisch, mijn vader Siciliaans, maar ik ben opgegroeid in Rotterdam. Ik kom uit een hele liefdevolle,   respectvolle familie. Mijn oma heeft 6 kinderen, waarvan mijn moeder de oudste is, en 22 kleinkinderen. Voordat ik 18 was, ben ik drie keer de wereld over geweest. Dat heeft me gevormd tot de vrouw die ik nu ben. Ik ben gefascineerd door humanity en verschillende culturen. Ik heb een grote liefde voor Ibiza. Ik kom daar al heel mijn leven en zit er vijf, zes maanden per jaar. Nederland is mijn basis, maar Ibiza is mijn tweede thuis. Het is een magische plek, die mij na al die jaren nog steeds verrast.”

Johnny
“Ik begrijp heel goed dat veel mensen zich afvragen waarom wij zo plotseling uit elkaar zijn gegaan, na zo’n korte verloving. Wij waren er serieus over om te gaan trouwen, maar helaas mocht het niet baten. Johnny riep heel vaak dat hij rustiger was geworden en dat dat wilde randje eraf was. Hij wilde zich heel graag met mij settelen en een gezin stichten…  Wij waren tot over onze oren verliefd op elkaar geworden. Dan besluit je om samen te gaan wonen om elkaar beter te keren kennen. Dat ging dan ook goed het eerste half jaar, maar je leert elkaar pas echt goed kennen als je een tijdje met iemand samen leeft… Ik ben een onafhankelijke, zelfstandige, trotse vrouw met zeer hoge waarden en normen, vooral in een liefdesrelatie. Eerlijkheid is zo belangrijk, ik zeg altijd: let’s tell each other the truth and the rest will work out. Wederzijds respect behoort ons hoogste goed te zijn en verder is het een kwestie van elkaar dingen gunnen en ALTIJD blijven communiceren. Maar als je dat niet gewend bent dan wordt het sowieso een moeilijk dan wel onmogelijk verhaal om een harmonieuze liefdesrelatie te hebben… Ik begon te merken dat hij er niet klaar voor was, zoals hij telkens bleef roepen. Maar ik was enorm verliefd, voor het eerst in mijn leven. Voor het eerst heb ik mezelf helemaal gegeven aan een man, dat was nog nooit eerder gebeurd. Dan ga je zo’n grote liefde ook niet zomaar opgeven om een paar schoonheidsfoutjes, zeker niet als je ziet dat de wil er wel is om het juiste te doen.

Toen hij me ten huwelijk vroeg, ben ik er dan ook voor gegaan, omdat ik er op dat moment in geloofde. Maar dan blijkt het weer niet helemaal goed te zitten: het was niet wat ik mij in mijn verliefdheid had voorgesteld. Dat was een hele grote teleurstelling. Toen ik met een aantal feiten werd geconfronteerd, was ik heartbroken, dat mag je best weten. We zijn niet op een heel chique manier uit elkaar gegaan en ik ben er heel lang kapot van geweest. Logischerwijs denk ik er nog regelmatig aan. Tot de dag van vandaag zijn we in elke geval niet on speaking terms. Wat de exacte redenen zijn geweest waarom we uit elkaar zijn gegaan? Dat is iets tussen Johnny en mij. Ik kan als laatste zeggen: je kan wel iets heel graag willen, maar iets heel graag willen en het ook kunnen, daar zat een grote afstand tussen.”

Liefde
“DJ Erick Morillo en ik kennen elkaar al 15 jaar, wij gaan way back. Hij is één van mijn beste vrienden en ik ben op zijn bruiloft geweest. Afgelopen zomer op Ibiza ging ik door een moeilijke tijd na de break-up met Johnny. Hij heeft me opgevangen en me er echt doorheen gesleept. Op Instagram heb ik gepost dat ik het heel erg waardeer dat hij voor me klaarstond. Dat is helemaal verkeerd geïnterpreteerd: de media maakte ervan dat het mijn nieuwe vlam was. (lachend) Volgens mij hadden ze de hashtag #friendshipforlife

even gemist. Op dit moment is er geen nieuwe man in mijn leven. Ik sta ervoor open, maar zoiets overkomt je, dat kun je niet afdwingen. Ik geloof absoluut nog in de liefde, maar ben er niet naar op zoek. Ik heb ook geen bepaald type, het is niet zo dat ik op blond of donker, kort of lang, val. Ik kan alleen verliefd worden op iemands ziel. Voor mij is zijn dingen als wederzijds begrip en elkaars taal spreken heel belangrijk. Ik ben een sterke, trotse vrouw, maar vind het ook fijn als een man tegen mij zegt: Shima, hou jij eens lekker je mond een keer dicht. Want ik heb echt een hele grote mond, haha. Ondertussen doe ik me veel stoerder voor dan ik eigenlijk ben. Mijn moeder zegt altijd: Shima, je bent een zachtgekookt eitje: hard van buiten, maar week van binnen. Ik denk dat die sterke buitenkant mannen vaak afschrikt. Maar een beetje man hoeft zich daar niet door te laten afbluffen. Of ik het nog aandurf, een huwelijk? Voor mij hoeft het niet, maar zo dacht ik er ook over voordat ik met Johnny ging. Maar ik werd zodanig verliefd dat ik het gokje wel durfde te wagen.”

Positief
“Alles in het leven gebeurt met een reden, daar geloof ik heilig in. Ik ben niet iemand die in een hoekje gaat zitten kniezen als het tegenzit. Ik zie dat meer als toevoeging van mijn verdere ontwikkeling als mens en probeer overal iets positiefs uit te halen. Dat is de key to happiness. Er is veel gebeurd in de afgelopen periode, maar het gaat goed met me. De breuk doet me nog steeds wat, maar ik sta er veel sterker en minder emotioneel in dan een paar maanden geleden. Dat is gewoon een kwestie van tijd geweest. Ik heb het geaccepteerd en heb nergens spijt van. Maar we zijn nu bijna 9 maanden verder en ik wil gewoon mijn leven oppakken en verder gaan, en dit mij niet laten achtervolgen. Of er bedrog in het spel was? No comment. Ik heb heel goed nagedacht wat ik erover wilde vertellen en dit is mijn verhaal. Alle wilde speculaties laten me verder koud. Huwelijkse voorwaarden als dealbreaker? Daar heb ik zo hard moeten lachen. Ik dacht: mensen moesten eens weten… En nee, ik heb ook nooit mijn Facebook account gewist, dat heeft de media ervan gemaakt. Toen ik met Johnny kreeg heb ik mijn account slechts gedeactiveerd. Puur om het feit dat we aan het daten waren en ik geen zin had in pottenkijkers. Mensen maken het veel groter dan het is. Maar ik lig er niet wakker van, zolang mijn dierbaren de waarheid maar weten.

Looks
“Om mooi te zijn, moet je je gelukkig voelen van binnen, want dan straal je dat ook uit naar buiten. Ik probeer de dag te beginnen met een uur yoga, wat niet altijd lukt vanwege mijn onregelmatige werktijden. Verder heb ik een personal trainer, die me drie keer per week te grazen neemt. Mijn voedingsregime: zoveel mogelijk vers, natuurlijk en biologisch. Eén keer per week heb ik een Alles Mag Dag. Dan ga ik los op chocolade, pizza en koolhydraten. Het meeste geld geef ik uit aan huid- en haarverzorging. Om de zes weken ga ik naar mijn schoonheidsspecialiste Lindsay van der Looij van Knap! Skinstore voor een behandeling met fruitzuurpeeling in combinatie met een koude laser. Vanuit mijn tijd in Los Angeles, waar ik een tijd heb gewoond, heb ik een behoorlijk hoge standaard meegekregen en zij is de beste, echt een vakvrouw. Met botox heb ik niets, ik hou van karakteristieke gezichten, die een verhaal vertellen. Misschien dat ik een facelift neem op mijn zeventigste, maar voorlopig ben ik van de puur natuur. Mijn moeder van 50 – ze was heel jong toen ze mij kreeg – heeft nog steeds geen krasje op haar gezicht. Dus genetisch gezien zit het wel goed, denk ik. Ik word vaak afgerekend op mijn looks, maar het grappige is: mijn uiterlijk doet misschien bepaalde deuren open, maar toch haal ik ze met persoonlijkheid binnen.”

Glamour
“Ik heb veel glamorous vrienden om me heen, absoluut,  daar kan ik niet onderuit. Ik hou zelf ook van mooie kleding en feestjes, maar het is niet mijn leven op dit moment.

Johnny’s millionaire lifestyle? (lachend) Daar heb ik helemaal niets van gemerkt. Ik leefde al zo, misschien nog wel meer als toen ik met Johnny ging. Dus dat was niets nieuws voor me. Als je het hebt over succes, dat associeer ik niet met geld of roem. Daar hecht ik niet zoveel waarde aan, dat is echt wel mijn laatste zorg. Het is fijn om mooie spullen en een fijn huis te hebben, maar mijn doel is niet om miljonair te zijn. Zolang ik me mijn huidige lifestyle kan permitteren, ben ik een gelukkige vrouw.”

Source: GRAZIA NL